Betonikalusteiden värjäys

Luonnollinen, läpivärjätty tai pintakäsitelty betoni

Betonin luonnollinen harmaa väri toimii hyvin suomalaisessa sisustuksessa. Se on neutraali ja hyvä kontrasti väreille. Käytetystä betonista, muotista tai sliippauksesta riippuen pinta voi olla hyvinkin ”raffi” tai aivan sileä. Betonia voidaan käsitellä monin tavoin jälkikäteen. Se voidaan mm. öljytä, vahata, pinnoittaa ja värjätä. Värjäystä on kahdenlaista, pintavärjäys tehdään valmiille tuotteelle, jos värjäys tehdään jo valuvaiheessa silloin puhutaan läpivärjäyksestä.

Läpivärjäys (pigmentointi)

Hienoistuneita värisävyjä kaipaaville sopii parhaiten läpivärjätty betoni.  Läpivärjätty tuote ei haalistu vuosienkaan saatossa, väri ei kulu pois, eikä naarmutkaan haittaa. Läpivärjäyksessä betonivalun sekaan sekoitetaan värijauhetta eli pigmenttiä. Caste käyttää vain betonirakenteisiin tarkoitettuja sään- ja valonkestäviä väripigmenttejä jotta värit kestävät haalistumattomina vuodesta toiseen. Yleisimmät väripigmentit ovat ns. luonnollisia värejä eli keltaisen, punaisen, ruskean ja harmaan eri sävyjä. Tilauksesta on mahdollisuus saada tuotteita myös krominsinisenä, sekä kromioksidinvihreänä ja valkoisena (valkobetonista), tosin valkobetoniset tuotteet soveltuvat vain sisälle. Tutustu Semtun sivuilta läpivärjäyksen sävyihin.

Pintavärjäys

Voimakkaita väripintoja hakeville sopii pintavärjäys, joka mahdollistaa hyvin voimakkaat värit esim. syvän hiilenmustan. Pintavärjäyksessä tuote käsitellään yhteen tai kahteen kertaan öljypohjaisella pintavärillä riippuen halutusta värisävystä. Öljyn sekaan lisätään hartsia, mikä antaa tuotteelle kiillon ja suojaa sitä uv-säteiltä. Casten käyttämät pintavärjäysaineet ovat myrkyttömiä, liuotinvapaita Rubio Monocoat terassiöljyjä. Samoilla tuotteilla voidaan siis sävyttää myös terassi ja kalusteet. Valittavanasi on noin 20 eri värisävyä.